header

Támogatás

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma:
0011

Az egyházközség számlaszáma:
10700031-68617613-51100005

A Reménység Szent Flóra Szeretetszolgálat számlaszáma:
10700031-68617613-51200002

Aranyszájú Szent János Alapítvány számlaszáma:
58600283 - 11139155
Adószám: 18984262-1-08

Feliratkozás a hírlevélre

E-mail:

Elérhetőségek

Győri Görögkatolikus Egyházközség

Parókus: Tasi Tamás
9025 Győr, Bálint Mihály u. 54.
Telefon: 06 96/ 311 – 499
Mobil: +36 30/689 – 9954
E-mail: tasi.tams@gmail.com
Admin: tttothber@gmail.com

Térkép

Öt templom fesztivál

logo

Győr város

logo

Görögkatolikus Metropólia

logo

Győri Egyházmegye

logo


Pünkösd után 30. vasárnap „Mit kell tennem, hogy elnyerjem az örök életet? … Amid van….” (Lk 18,18-27.)

2016. november 27. vasárnap, 13:16 | Írta: László atya

 

A karácsonyi út veszélyes volt Máriának és Józsefnek. Karácsonyi készülődésünk veszélyes lehet nekünk is. Az, hogy ők elkerülték a veszélyeket, és bár nem úgy, és nem ott, ahol tervezték, de megszületett az, akit vártak, az azért volt lehetséges, mert állandóan figyeltek az Istenre, és megértették a lehetetlennek tűnő eseményekben is az Isten üzenetét.

Aki folyamatosan gyorsan hajt, annak a rohanásából ütközés lesz. A lelki rohanásból, lelki ütközés, karambol lesz. Advent = vigyázz a gondolataidra, mert a gondolatokból szavak lesznek. Vigyázz a szavaidra, mert a szavakból tettek lesznek, vigyázz a tettekre, mert az jellemeddé válhat. Az adventi vasárnapok megállók, alkalmak a pihenésre. Vendéglők: alkalmak a lelki táplálkozásra. Mérföldkövek, alkalmak a tájékozódásra. Várd be szeretteidet is. Együtt érkezzetek a karácsonyi örömhöz.

A vásárlási lázban mindent be akarunk árazni. Gazdag ifjú: még az örök életet is. Mit tegyek, hogy elnyerjem? Jézus veszi az értékmérést. A mindenséget mindennel lehet csak mérni. Add el, amid van. Nem azt mondja, hogy dobd ki. Pazarold el… használ bátran. Tégy jót azzal, amit Isten Adott. Mindent megér az Isten országa. Isten is mindent adott neked: az életét. Ne tégy félre semmit. Ő is egészen emberré lett. Egészen kiszolgáltatta magát karácsonykor és nagypénteken.

Isten soha nem veszi el tőled azt, amid van. Te add oda szabadon. Karácsony nem vásárolható meg. Ajándékba kapható, ha van helye a szívedben. Bízz mindent és mindenkit Istenre, hisz tőle kaptad őket. Ez a kötelező karácsonyi bravúr. Ebben nincs kockázat. Ez a hit alapállása. Jézus Krisztus sokkal nagyobb kockázatot vállalt, amikor karácsonykor ránk bízta magát.

Advent azt is jelenti, hogy: Emelkedj a dolgok fölé! Ellentétben a vásárlással, amely arra ösztönöz, hogy süllyedj egyre mélyebbre. Sokan ezt adósságban teszik, másik emberségükből vetkőznek ki, megint mások úgy elfáradnak, hogy mosolyra már nem futja erejükből karácsonykor. Te az angyalok énekével, a pásztorok egyszerűségével, a királyok bölcsességével élj, láss! Hozz áldozatot a korai felkeléssel. Rorate = Istennel kezdem a napot. Mire elindulok, már őt viszem munkahelyemre. A felkelő napot már ővele köszöntöm.

Ki üdvözülhet? – kérdezik az apostolok Krisztustól. Önmagában senki. Ajándékod is csak az ima szánján érkezik meg szeretteid szívéhez. Szereteted az Örök Szeretet harmóniájába kapcsolódva őrzi meg szépségét. Jövő héten ezt gyakoroljuk!   Ezen a héten nagy segítséget kapunk Máriától Krisztust váró készületünkben. Tanuljunk tőle alázatos szívet, segítő szeretetet. Kérjük közbenjárását megfáradt kapcsolataink felfrissítéséhez.


© Győri Görögkatolikus Egyházközség